Boek
Nederlands

Lizzy leert fietsen

Brigitte Minne (auteur), Kasing Lung (illustrator)
+1
Lizzy leert fietsen
×
Lizzy leert fietsen Lizzy leert fietsen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lizzy wordt na haar balletles steeds opgehaald door papa. Ze zit dan in een stoeltje achterop zijn fiets. Maar Lizzy is al groot, ze wil zelf fietsen. Dan moet ze eerst hard oefenen. Prentenboek met kleurrijke geschilderde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fietsen
Titel
Lizzy leert fietsen
Auteur
Brigitte Minne
Illustrator
Kasing Lung
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2015
[24] p. : ill.
ISBN
9789462910416 (hardback)

Besprekingen

Lizzy baalt. Aan het einde van de balletles racen al haar vrienden op de fiets naar huis, maar zij wordt door papa opgehaald en zit nog in een stoeltje achterop. Waarom? Ze is toch al groot? Ze kan best zelf fietsen! Gelukkig begrijpt papa haar: ze verven zijn oude kinderfiets roze en er komt een helm. Ook als Lizzy al snel daarna zonder zijwieltjes wil, omdat wieltjes voor baby’s zijn, begrijpt papa dat. Maar dan zal Lizzy wel moeten oefenen, net zoals ze ooit hard geoefend heeft voor ballet. En daar hoort vallen en weer opstaan ook bij. Prentenboek met een duidelijke insteek, een herkenbaar, bruikbaar thema en een korte, prettige tekst. De paginagrote illustraties, in zachte kleuren en in een gemengde techniek met krijt en verf, tonen de personages als mensfiguren met een konijnen- of kattenhoofd. De stijl is origineel, maar niet voor iedereen. In dezelfde reeks verschenen eerder 'Lizzy wil dansen' en 'Lizzy leert zwemmen'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Brigitte Minne

Brigitte Minne (Brugge, 16 oktober 1962) is een Vlaams schrijfster van jeugdliteratuur.

Minne publiceerde een groot aantal kartonboeken, prentenboeken en leesboeken voor kinderen en jongeren. Daarnaast schreef ze scenario's voor onder meer het Vlaamse educatieve jeugdprogramma De Boomhut en leverde ze bijdragen aan diverse tijdschriften, theater- en filmproducties voor kinderen en jongeren. In totaal publiceerde zij ruim 200 verschillende werken.

Een deel van haar boeken werd vertaald en verscheen in het buitenland. Haar werk werd in Vlaanderen maar ook daarbuiten meermaals bekroond, onder meer door de Kinder- en Jeugdjury's van Vlaanderen, Limburg, Nederland en Frankrijk. Voor RoodGeelZwartWit ontving zij in 2002 de Franse Prix d’octogone. Verder ontving ze voor haar werk onder andere de eerste prijs bij de Europese wedstrijd uitwisseling Kortfilm voor kinderen, een White Raven (toegekend door de Internationale Jeugdbibliotheek van München), de …Lees verder op Wikipedia